Kuk kuk og tid til kræftkontrol

Husrenoveringen skrider (næsten ikke) frem …

I efteråret købte vi semispontant et hus. Altså det spontane i beslutningen bestod i, at vi ikke havde forestillet os, at vi skulle flytte fra vores fantastiske rækkehus med den perfekte placering ift. alt. Men så ‘kom jeg til’ at falde over en helt særlig salgsannonce. Jeg har sådan en underlig vane med at kigge på boliger til salg. Jeg gør det flere gange om ugen. Sådan lidt for nysgerrighedens skyld. Og 999 ud af 1000 gange, er boligerne glemt igen, når hjemmesiden eller ugeavisen er lukket.

Dog ikke denne gang. Og uden jeg helt kan huske, hvordan det gik til, så havde vi altså købt et hus. Der i dén grad trængte til en kærlig hånd. Få uger efter fik vi nøglerne, og renoveringen begyndte med det samme.

… Nu er der gået fire måneder, og jeg må indrømme, at det går liiiiiiidt langsommere, end jeg havde forestillet mig. Men der er så også opstået liiiiiidt flere renoveringsprojekter, end vi først havde påtænkt. Hvilket vist er ret typisk. For når først man går i gang, så får man hurtigt sådan nogle ‘vi kan da også …’-idéer.

Så pt. ser det ud til, at der er lavet/bliver lavet følgende:

 • Gammelt trægulv fjernet, gulvvarme i hele huset, ny isolering og nyt gulv.
  Vi har fået fjernet gulvet, fået installeret gulvvarme og isoleret og støbt gulv. Nu skal det nye gulv ‘bare’ på. 
 • Gammelt køkken taget ned og nyt købt og sat op.
  Vi har fået nedtaget det gamle køkken og købt et nyt. Det bliver dog først sat op som noget af det sidste. Vi har et par tilbud liggende på hårde hvidevarer. Skal vi vist lige have taget stilling til.
 • Nyt el i hele huset.
  Det er vist ved at være færdigt.
 • Flytte en væg mellem to værelser.
  Væggen (som så var to forskudte indbygningsskabe) er taget ned. Den nye væg skal inden længe sættes op. Samtidig med at gulvet lægges. 
 • Rive badeværelser ned og lave nye med delvis ny indretning.
  Alt er revet ned. VVS-arbejdet er vist så godt som færdigt, så nu skal der ‘bare’ købes elementer og laves vægge og gulv med microcement (som er et genialt produkt, der kan bruges i stedet for fliser. OG så kan det laves uden på eksisterende fliser, så man slipper for at rive dem ned). 
 • Listelofter revet ned, mere isolering og gipslofter sat op.
  Lofter er revet ned og der er isoleret. Nu skal pladerne bare op. 
 • Gammelt gasfyr skrottet og nyt købt og sat op.
  En af de irriterende poster, for vi regnede med, at der var et ok gasfyr i huset. Det viste sig så, at tidligere ejer ikke havde fået efterset fyret i 10 år eller sådan noget. Så det virkede slet ikke.
 • Skabe i værelserne taget ned og nye indbygningsskabe sat op i forældresoveværelset.
  Det bliver nok noget af det sidste. 
 • Spartle og male alle vægge og lofter.
  Vel den sidste ting, man gør? 
 • … Og så er der lige den 1500 m2 store have, der skal nytænkes.
  Der er vi slet ikke nået til endnu … 

Det gode er, at vi ikke har travlt, for rækkehuset er ikke solgt endnu. Hvilket betyder, at vi pt. kører med udgifter til to boliger … Men pyt. De rigtige købere skal nok dukke op.

Jeg ville gerne vise billeder af processen, men jeg har ikke så mange på min telefon. Her er dog, hvad jeg har:

Først et billede fra midt i køkken-alrummet. Det er den gamle brændeovn, der stadig hænger der. Den vejer en million kilo, så vi har ikke lige fået taget den ned endnu. Der skal en anden og lidt mere diskret brændeovn op i stedet.

Her er et billede, jeg har taget, da jeg afdækkede gulvet med masonitplader og gaffatape. Det tog to dage og en masse bandeord.

Sådan her ser gulvet ud under afdækningen. Indtil videre er der beton og spartel på gulvet. Enten kommer der klar epoxy på gulvet, eller også vælger vi en farvet epoxy. Vi kan ikke helt bestemme os, for vi havde egentlig tænkt, at gulvet skulle være mere gråt. Men på den anden side får vi jo et sort køkken, så måske er det ret pænt med et lysere gulv som dette … ?

Det grønne badeværelse i kælderen har disse flotte fliser. Ejmenaltså!!! Jeg skal have udtænkt en måde at indrette det, så Morten går med til, at vi bevarer det. Jeg tænker nogle helt simple møbler i hvid og kobberarmatur. Og så nogle planter, der kan leve i en mørk kælder. Det vil gå ret godt til 70’er-fliserne, tænker jeg.

2 kommentarer

 • I har da nået meget!! Og husk nu de billeder så nysgerrige mig kan følge med. Men det ser skønt ud. Og håber du får overtalt Morten vedr de grønne fliser, for de er fantastiske 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Ja, ikke? Jeg er også ved at DØ ved tanken om at sætte det grønne badeværelse i stand. Og nu har jeg muuuuuligvis fundet nogle fliser i en køb og salg-gruppe på facebook (krydser fingre).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kuk kuk og tid til kræftkontrol