Hokus Pokus, sundhed i fokus

Farvel til dårlige hårdage …

Jeg vidste jo, at dagen ville komme. Havde forsøgt at forberede mig på det (så godt, som man nu kan, når man slet ikke kan forestille sig det, fordi det er så surrealistisk).

Men alligevel gik mit hjerte næsten i stå, da jeg lørdag morgen kørte fingrene gennem håret … og stod med en 30-50 hår i hånden bagefter. Det var ikke, som jeg havde frygtet, at håret faldt ud i store totter. Men jeg fældede tilpas meget til, at jeg ikke var i tvivl om, at det var kemoen, der havde angrebet de stakkels celler i hovedbunden.

Trimmeren stod allerede klar, opladt og smurt. Så søndag eftermiddag skete det: farvel til 35 år som langhåret.

For at gøre overgangen så blid som muligt for pigerne (så de ikke får serveret en hårløs mor så’n fra det ene øjeblik til det andet – ‘da vi gik ovenpå, var mor langhåret, da vi kom ned igen, var hun skaldet – hvad sker der så, hvis vi går udenfor?’), var de med hele vejen. De fik en saks hver og frie hænder til at klippe. Heldigvis holdt Morten godt øje med dem, for jeg nåede at blive halvnervøs over deres ivrighed (én ting er at være skaldet, men at være skaldet med klip i ørerne, der sætter jeg alligevel grænsen).

Vi sørgede for at tage billeder under hele seancen. Og det er jeg rigtig glad for. For efter at have set billederne igennem her til formiddag, har jeg en rigtig god fornemmelse i maven. Pigerne ser glade ud – og det gør jeg også.

Det er faktisk ikke kunstige smil, jeg har klistret på ansigtet for børnenes skyld. I takt med at hårbunkerne voksede sig større om mine fødder, kunne jeg mærke lettelsen gjorde det samme i min krop. Kemoen virker. Og ved at vinge denne milepæl af, er jeg et skridt tættere på at blive rask.

Og ved at tage saksen i egen hånd, følte jeg en form for kontrol i al det ukontrollerbare, som sådan et sygdomsforløb jo har rigtig meget af.

2016-02-21 16.34.47 2016-02-21 16.39.22 2016-02-21 16.41.35 2016-02-21 16.42.15 2016-02-21 16.42.33 2016-02-21 16.46.42 2016-02-21 16.46.58 2016-02-21 17.00.55 2016-02-21 17.20.54 2016-02-21 17.28.39 FullSizeRender

18 kommentarer

 • Sikken en fantastisk bunke billeder, sikken en skøn måde at inddrage børnene på. Du er SÅ smuk både med og uden hår.

  Har lige fundet din blog, og den rører mig dybt. Men jeg glæder mig til at følge dig, heppe på dig og være glad med dig, når du står på den anden side, rask.

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Tak, hvor er du sød 🙂 Det er især dejligt at læse sådan en dag som i dag, hvor jeg føler mig alt andet end smuk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inéz

  Carina, din seje dame, du er gudesmuk altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Petra

  Hvor. Ser. Du. Smuk. Ud.
  Også uden det lange hår.
  Tak fordi du deler din historie❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   <3
   Tak. Det er sødt skrevet 🙂 Og tak for at du læser med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  Det ser jo faktisk ret festligt ud…
  Man bliver næsten fristet til at prøve selv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   He … Det er i hvert fald en ret vild oplevelse. Men ved nu ikke, om jeg vil anbefale det til nogen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du er faktisk pæn uden hår. Stadig feminin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Kan godt li den måde i takler de svære ting i forløbet og måden i indrager pigerne.. Stor respekt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • DorteS

  Du ser da irriterende godt ud med så kort hår. Typisk…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du er virkelig sej Carina, det er nogle utrolig varme og stærke billeder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Du er så cool kusi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Respekt for at tage magten i egen hånd! Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Det var det eneste, der føltes rigtigt lige dér 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokus Pokus, sundhed i fokus