(U)retfærdighed - og fuckfingre på Valentinsdag

Dørmanden holdt stand!

For præcis en uge siden var jeg et smut på Ringsted Sygehus’ brystkirurgiske afdeling for at få lavet et lille indgreb i armhulen.

Som jeg tidligere har skrevet, så var det ret væsentligt, om skildvagten (lymfeknuden, der agerer som dørmand for brystet), havde tegn på cancer eller ej. For var dørmanden clean, så havde kræften ikke fundet vej ud af brysterne.

Da jeg vågnede fra narkosen fik jeg at vide, at jeg først ville få svaret, næste gang jeg skulle tale med min onkolog på Roskilde. Hvilket er om ret lang tid. En måned eller sådan noget.

Hvad gør man så? Logger på sundhed.dk, selvfølgelig. Sundhed.dk er lige noget for en nysgerrigpind som mig. Når man har logget ind med nem-id, så kan man se alle ens nye og gamle sygehusjournaler, lægebesøg, recepter … og laboratoriesvar!

Og bingo, der lå netop et spritnyt svar fra patologisk.

Ordret stod der: ‘… lymfoidt væv med normalt udseende uden tegn på karcinommetastase’.

Sådan!

fuck cancer

8 kommentarer

 • Marit Haugaard

  Flot blog og god idé. Jeg skrev selv dagbog, det er god terapi.
  Det undrer mig, at du ikke fik svar med det samme – ialfald et foreløbigt. Det er jeg sikker på, jeg fik. De fjernede skildvagten og en til lymfeknude og analyserede dem, mens jeg var i opvågningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Jeg tror, at det var fordi, det ikke havde nogen betydning for den fortsatte behandling (?). Jeg blev opereret på Ringsted, og de får deres prøver analyseret på Næstved. Så hvis jeg skulle have svar med det samme, ville det kræve hastekørsel osv. Det er der nok ikke ressourcer til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DorteS Bro

  Sådan! Gode nyheder – fortsæt endelig 🙂
  Og hurra for god research fra dig. Ville også gå amok, hvis jeg skulle vente så længe på at få besked.
  Giver sikkert god mening, at det ikke har betydning for behandlingen, at du får svar. Men der er dælme meget psykologi i, om det har spredt sig eller ej.
  Mest af alt er det nok bare udtryk for, at lægerne ikke har vænnet sig til, at de ikke længere er gatekeepere på information – men at patienter i vildt omfang selv søger info og også selv vil være medbestemmende på deres behandling. Her kunne det være oplagt at indføre skypesamtaler eller bare en tlftræffetid til den behandlende læge for at få prøvesvar. Hellere det end at få overbragt vigtige prøvesvar “sådan lidt hovsa” fra en lægesekretær, via nettet eller stående på en hospitalsgang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med den gode nyhed! Det må være noget af en lettelse, selvom lægen tilsyneladende ikke mener, at det har den store betydning, om det er det ene eller det andet. Men det har det altså for en personligt. Sådan ville jeg helt sikkert også have det.

  Faktisk synes jeg, at det er sådan noget, man burde have at vide direkte af lægen og ikke læse selv. I mit sidste periodiske celleskrab fandt man atypiske celler (lette celleforandringer stod der faktisk), hvilket jeg fik at vide af lægesekretæren. Ikke af lægen. Men der skulle ikke gøres noget ved det, stod der? Lægesekretæren forstod ikke rigtigt hvorfor, men kunne bare læse, at det stod der altså. Så sidder man bare og aner intet, men har fået at vide, at der er noget, som er anderledes, end det plejer. Jeg måtte vente en uge på at snakke med lægen direkte og længere tid på at snakke med en gynækolog om tilstanden. Det var virkelig ubehageligt, også selvom det tilsyneladende ikke var farligt. Det kan nemt vokse sig stort inde i hovedet (af og til med “hjælp” fra Google), selvom det måske ikke er så slemt, som man frygter, og det kunne lægerne godt være bedre til at hjælpe en igennem ved at være lidt mere fintfølende omkring den psykiske påvirkning af det hele.

  Beklager, det blev lidt langt :s Er virkelig glad på dine vegne om den nye, gode besked, du har fået i dag. Håber, det kan gøre den kommende uge en smule bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Ej hvor FEDT Carina 🙂
  Første lille sejr på vejen mod at blive kræftfri.

  Sundhed.dk er meget brugbar om end svarene er lidt længe under vejs nogle gange – men hellere vente 5-10 dage fremfor en måned. Tror ikke alle læger har en fornemmelse for, hvor meget uvisheden påvirker en …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Dejligt med gode nyheder. Du kan tro, vi tænker på jer i denne svære tid. Rigtig fin blog, du har lavet. Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hvorfor skal du vente så lang tid på et svar, der findes, og som er så vigtigt? Det lyder ikke særlig menneskeligt.

  Det var noget andet, hvis svaret ikke fandtes, og der skulle laves analyser eller lign, men når det er der… Det er ikke rimeligt.

  Men dejligt svar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Jeg spurgte lægen om det samme. Svaret var, at det ikke har nogen betydning for behandlingen, om der var spredning til lymferne eller ej. Var der spredning, ville man fjerne nogle flere lymfeknuder samtidig med brystoperationen. Ellers ville man ikke gøre mere (da det ikke har spredt sig til resten af kroppen).
   Vigtigheden i svaret (for mig) er mest psykisk, tror jeg. Men det er selvfølgelig også grund nok til at ville vide det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(U)retfærdighed - og fuckfingre på Valentinsdag