Jeg var sikker på, min kræft var kommet tilbage

Den lækreste (!) cheesecake med æble, mandler og et strejf af kanel

Jeg elsker at bage. ELSKER det. At blande mel, sukker, smør, æg med få – eller mange – andre ting og se det forvandle sig til en duftende hyggespreder. Øj, mand. Det er ren terapi.

Og så er det jo ikke kun noget, der giver tilfredsstillelse for en selv. Man kan score 1000 mor-/kollega-/veninde-/nabo-point med bare duften af kanelsnegle eller hindbærsnitter.

Ind i mellem er det også en måde at springe over, hvor gærdet er allerlavest, for når der skal udstikkes opgaver til eksempelvis et arrangement, så melder jeg mig næsten altid til kagebagningen. På den måde undgår jeg de mere kedelige opgaver, indkasserer goodwill OG får lov til at lave noget, jeg elsker.

Freaking triple WIN.

I går skulle jeg på venindebesøg og havde – igenigen;) – tilbudt at tage en kage med.

Hver gang jeg skal bage, kan jeg godt lide at bruge tid på at researche opskrifter. Samle inspiration og mærke efter, hvad jeg selv har mest lyst til at spise 😉

Beslutningen blev i dette tilfælde hurtigt taget, da jeg havde flødeost og en rest æblemos i køleskabet, som jeg ellers ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til.

Resultatet blev en æble-cheesecake, der var så god, at jeg bliver nødt til at lade være med at nærme mig køleskabet, for ellers vil jeg spise resterne i stedet for frokost ( … skriver jeg, som om jeg kan lade være).

Tjek lige. Ser det ikke bare lækkert ud? Sprødt, blødt, sødt, syrligt … Næsten for meget – og så alligevel ikke.

Opskriften?

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg engang har noteret i min sorte kagebog. Aner ikke, hvor jeg har den fra. Men jeg har efterhånden lavet så mange twists, at den ikke ligner originalen.

Here u go:

Dej:

 • 250 g mel
 • 125 g sukker (allerbedst med brun farin, men hvidt sukker kan også gå an)
 • 150 g hakkede mandler
 • 200 g smør

Fyld:

 • 400 g flødeost naturel (to pakker Philadelphia)
 • 100 g sukker
 • 2 æg

Topping:

 • 3-4 dl æblemos (eller anden frugt)
 • 100 g mandler
 • 1 tsk kanel

Tænd ovnen på 175 grader.

Bland mel, sukker, mandler og smør med fingrene til smuldredej. Tag ca. 2 dl fra og tryk resten ud i en springform. Bag bunden 12-15 minutter.

Pisk imens flødeost, sukker og æg glat. Hæld massen over den varme bund og bag videre, til ostemassen er fast (ca. 20 minutter). Rist imens mandlerne på en tør pande ved høj varme, til de bliver gyldne. Køl dem lidt af og hak dem groft. Bland mandlerne med den resterende smuldredej og kanel.

Bred æblemosen ud over kagen. Drys smuldredejblandingen over æblemosen og bag kagen yderligere 15-20 minutter, til den er gylden.

Lad kagen køle af og stil den derefter i køleskabet, til den er helt kold (det tager minimum tre laaaaange timer).

Velbekomme! Og selv tak 😉

1 kommentar

 • He”s a part of the problem. Just like Stubbs was a part of the problem in 2012. The fact that the rest of the team was very, very good doesn”t change that he cost them wins along the way by being among the worst hitters in the game. The Reds need to be trying to improve all over the place, including in center field.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg var sikker på, min kræft var kommet tilbage