Hjemme fra NYC - næsten

NYC!

Jeg tænkte: Jeg lægger lige nogle få billeder fra vores tur ind … Og endte efter en grovsortering med en bruttoliste på næsten 50 billeder. Det er bare virkelig svært at begrænse sig, når det handler om en by som New York. Men nu er jeg vist nede på en 20 stykker-agtigt.

I dag er det seks dage siden, vi kom hjem. Det var meningen, at jeg skulle på arbejde tirsdag, altså dagen efter vi kom hjem. Men jeg fik – tror jeg nok – et vildt migræneanfald, så jeg kunne ikke andet end bare at ligge i mørke og have rigtig ondt af mig selv. Altså når jeg ikke sov. Hvilket jeg gjorde i noget, der ligner halvandet døgn. Så min uge startede først rigtig onsdag. Og hvad er det nu? Søndag? Det er fandme mærkeligt, når det var fredag i går …

Nå, det var de billeder.

img_7585

Den første dag. Altså efter den første nat – vi ankom jo ret sent. Vi gik op på noget, der hedder ‘High Line’. Det er en gammel togbane, der er blevet lavet om til en slags park. Den kører oppe i fem-ti meters højde. Og det fungerer super godt, for så kan man gå stille og roligt deroppe, mens byen suser af sted under en. Vildt fed oplevelse! Anbefalelsesværdigt, hvis man skal til New York.

img_7590

Her kan man fornemme, hvilken højde vi er i.

img_7604

Solen tittede lidt frem. Jeg får den vist i øjnene her, haha.

img_7611

img_7617

img_7647

Nede på gadeplan igen slentrede (slentrede er det fedeste udtryk, ikk’?) vi igennem Chelsea og Soho. Det var de bydele, jeg var allermest vild med.

img_7615

Vi gik over Brooklyn Bridge – og faktisk også over Williamsburg og den, der ligger lige nord for den … Kan ikke lige huske navnet. Det var ret fedt at gå henover broerne – ja, generelt var det en god måde at opleve byen på. Altså at gå. Vi havde slet ikke fået de samme indtryk, hvis vi havde taget metro eller caps rundt.

img_7656

fullsizerender-17

Det her var skridtstatus efter første dag:
(He, skridt … Fnis …)  Det var i øvrigt en positiv overraskelse, at der var wi-fi på værelset. Det var ikke noget, vi var gået efter, men nu når det var der, var det virkelig rart, for så kunne vi researche lidt på næste dags gåtur, skrive sms’er, tjekke facebook/mail/instagram/whatever, når vi lå helt døde i sengen om aftenen. Altså der var også wi-fi på nærmest alle caféer osv, men man gider ikke rigtig ‘spilde’ god dagtid på at sidde på nettet, så det var perfekt at bruge aftenerne på det.

img_3176

På Grand Central Station har Claus Meyer åbnet et område med restauranter osv – et slags food hall. Det kan godt være, vi synes, Meyers er dyrt herhjemme, men tjek lige: 30+ kroner for en hindbærsnitte?! Og næsten 90 kroner for et choko/pecan-brød!?

Generelt var priserne ret høje i NYC. 30 kroner for en pose chips i supermarkedet eksempelvis. Lige noget for en nærigpind som mig …

img_7691

Trump … Ja, der blev vi nødt til lige at gå forbi.

img_7705

Vi gik hele Central Park igennem. Den er sgu stor! Især fordi stien ikke bare går lige igennem parken, men snor sig fra højre til venstre. Så det tog sindssygt lang tid. Men pyt, der var jo flot derinde. Især fordi træerne lige var sprunget ud. Og virkelig fed effekt at gå rundt i den forholdsvist stille park og kunne se de høje bygninger i baggrunden.

img_7717

Nord for Central Park ligger Harlem. Der skulle vi også lige gå en lille tur. Der følte jeg mig virkelig udenfor. Vi var de eneste hvide i syne.

img_7752

Shake Shack … Der var sindssygt lang kø – med god grund! Dog var osten på pomfritterne liiidt for meget. Og ja, det ligner ikke mig at skrive, at noget er for meget, når det kommer til smeltet ost. Men pomfritterne druknede nærmest i den.

img_7758

Byen tog sig også ok ud i aftenens tåge.

img_7760

Det her var noget med en tjener med en god røv … Noget med ‘lad lige som om, jeg tager et billede af dig og ryk dig lidt til højre … ‘

img_7789

Economy Candy var den vildeste slikbutik. Seriøst. De havde ALT. Det var en lokal, der tippede os om butikken. Det bedste tip på turen …

img_3186

Oh yeeeesss.

img_7794

Og apropos candy:

img_7850

Times Square. Ja, man SKAL jo se det, men så er det heller ikke mere end det. Der er sindssygt turistet og helt uoverskueligt. Men igen: Man skal se det, tage et billede, så kan man sætte v-tegn ved det, og så behøver man faktisk ikke komme der igen.

img_7856

Sidste dag have vi hele formiddagen, før vi skulle ud i lufthavnen. Typisk nok var det dagen med bedst vejr.

img_7861

… og derfor var det først denne dag, vi tog op i Rockefeller Center.

img_7886

Syg udsigt, ikk?

img_3198

Og så havde vi endda tid til en hurtig cola i solen i Bryant Park.

img_7909

De her ‘spinners’ blev solgt på seriøst alle gadehjørner. Jeg fandt aldrig ud af, hvad fanden det var.

img_7916

Pludselig var vi hjemme. Og blev efter en hurtig lur smidt direkte ind i den virkelige verden igen, da vi skulle hente pigerne. Først i vuggestuen:

img_7924

‘Hvor er vores gaver?’ var det første, der blev spurgt om.

img_7925

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme fra NYC - næsten