5. kemo ...

Jeg er smagløs

Jeg sidder lige og dagdrømmer om sprøde, saltede fritter, søde jordbær, bitter chokolade … Og alt det andet, jeg IKKE KAN SMAGE!

Taxoteren har simpelthen tyvstjålet mine smagsløg – og efterladt en dejlig omgang mundsvamp (sorry for TMI). Tak, Taxo! Jeg skylder dig en tjeneste.

Hvor længe, Tax har tænkt sig at holde på smagen, vides ikke. Hvis jeg er heldig, kommer den tilbage på visit inden næste kemo. Men jeg risikerer også, at den først finder hjem et godt stykke tid efter sidste behandling. I juli!

Seriøst, jeg vil sgu hellere have alle mulige andre bivirkninger. For det er en halvstor bid af livskvaliteten, der ryger, når man ikke en gang kan nyde en nybagt bolle med smør.

Liste over ting, jeg skal nyde, når smagen er på plads:

 • Lakridsis
 • Pommes frites
 • Æbler
 • Vindruer
 • Sushi
 • Æggemad med tomat og mayo
 • Jordbær
 • Holly med lakrids
 • Chips
 • Kaffe!
 • Tomat med salt og peber

… Og 1000 andre ting.

 

3 kommentarer

 • Adam

  Taxoteren må du gerne tage dem, når du ammer? For forstår jeg dig ret: du ammer stadig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Hej,
   Jeg ammer ikke. Den dag jeg fik diagnosen, fik jeg at vide, jeg skulle stoppe omgående. Jeg tror ikke, man må amme med kemo i kroppen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  ØV 🙁 – så fik du den bivirkning også …. Var den eneste bivirkning som min far virkelig brokkede sig over i hans forløb. Mener så ikke at han totalt mistede smagssansen, men alting smagte metallisk og anderledes, så ting han normalt godt kunne lide, kunne han pludselig ikke spise pga. den mærkelige smag han fik.
  Hans smagsforstyrrelse er væk igen, men må desværre sige det holdt ved et godt stykke tid efter han stoppede med kemo … Det håber jeg så ikke er tilfældet for dig 🙂
  Kram

  PS. Lyspunktet må være, at når du igen kan smage, kan du med MEGA god samvittighed kaste dig over alt og smovse løs, under henvisning af, at du bare liiiige skal se om det stadigvæk smager så godt som du husker 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5. kemo ...